De Mooiste Mountainbike Tochten

E-mtb & mtb

teambuilding-limburg-e-mountainbike

Bike & outdoor sports center

Mooiste mountainbike routes

Het Nationaal Park Hoge Kempen & Park Midden Limburg zijn echte mountainbike-paradijzen!

Van beginner tot en met de meest ervaren mountainbiker; wij zorgen met onze begeleide tochten voor ‘memorabele’ mountainbike belevingen.
Onze high-level services* voor, tijdens en na de tochten krijgen unaniem veel lof van de vele deelnemers die er al kennis mee maakten.

Bij Team- & Friendshipbuildings scoren onze E-Mountainbike-tochten
steeds de allerhoogste punten bij de deelnemers. Bij deze ‘nieuwe’ sport kan iedereen volgen, ook tijdens de beklimmingen.

Nieuw in ons aanbod!

Onze 2 of 3 daagse ‘Dwars door Fietsparadijs Limburg’

Deze meerdaagse tochten worden zowel over het uitgestrekte en goed onderhouden Limburgse fietspaden-netwerk georganiseerd, als door onze
prachtige mtb-gebieden. Voor de versie met E-Mountainbikes lanceren we een aparte benaming.

Genomineerd voor de Award Fietsvriendelijkheid 2023.

Nieuw in ons aanbod!

Short-E-Mtb

Wij zetten er onze schouders onder om deze nieuwe sport als een duurzaam en volwaardig alternatief te gaan gebruiken op het skiën! Wat de skilift doet voor de skiër, doet de e-motor voor de mountainbiker!


En de Après-Ski wordt vervangen door de Après-Mtb!

Onze High-Level-Services

  • Wij brengen de gewenste fietsen in grote aantallen naar eender welke startlocatie.
  • Om langs meer toplocaties te kunnen passeren kan de vertrek- en aankomst-locatie verschillend zijn. Wij laden de fietsen op daar waar de meest optimale tocht eindigt. We regelen ook het terug vervoer van de deelnemers naar de vertrekplaats.
  • Onze volgwagen met reserve-fietsen ( 10% van het ingezette aantal) zit in onze standaard-service. Geen tijdverlies met herstellingen of met onherstelbare schade onderweg.
  • Een erg gewaardeerde optie is onze Campervan-service halfweg de
    tocht. Met sfeervolle muziek op de achtergrond ontvangen we onze deelnemers met drank, gebak en fruit.
  • Mtb-Clinic : als er beginners in de groep zitten, starten we steeds met een korte mtb-clinic. Eénmaal vertrokken positioneren de snelle rijders zich vooraan bij de aanvang van de vele singletracks ( wij kennen ze gelukkig ‘allemaal’ !!) Daarna wordt er weer verzameld.

90 stuks was het record tot hiertoe maar dat willen we met plezier voor jou breken. Bij de fietspaden-tochten kunnen dat allemaal E-bikes zijn of een ‘gemengde vloot’ van E-bikes, E-Scooters, Gewone fietsen, Streetsteppers, …

Ook onze Streetstepper-tochten, scoren zeer goede respons. Ondersteund door dynamische muziek ‘swingen’ we er mee over het fietspaden-netwerk én over onverharde bos-en veldwegen.

Streetstepper-Clinic : de meesten van onze deelnemers ontdekken het zalig rijden met de Streetstepper pas bij ons. Dus onze Streetstepper-
Clinics worden geboeid gevolgd. Het is helemaal niet moeilijk, iedereen die kan fietsen is er zo mee weg. De Clinics duren dan ook maar een 10-talminuutjes.

Integratie van leuke, dynamische en teamversterkende ‘Teambuilding-competities’…

Integratie van Coaching-sessies ; we hebben een selectie gemaakt van top-coaches en dit voor alle terreinen van het professionele of privéleven.

Ons stokpaardje zijn de Self-Healthcare-Education sessies.

Het Bike & Outdoor Sport-Center werd tijdens de eerste lockdown opgericht doordat de meeste activiteiten die we voerden onder de naam
Prevent Absent stillagen. Enkel de activiteiten waarmee we het ‘Outdoor-Sporten/Bewegen’ als ‘Bron van Gezondheid’ mee willen stimuleren, konden we nog gedeeltelijk verder zetten. Dit deden we vanaf dan onder de afgekorte naam BOS-Center.

Prevent Absent staat voor het ‘Voorkomen’ van ‘Absenteïsme’, zowel op de werkvloer als bij de leuke dingen in het privéleven. We zetten onze kennis en ervaringen in voor bij de deelnemers de bewustwording en de kennis te bevorderen van hetgeen we allemaal zelf kunnen doen om ziektes en lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen ipv ze met ongezonde medicatie en zware ingrepen te moeten bestrijden !

– Verplaatsingen met Taxibusjes, Tourbussen, Boot of trein.


– Bezoek aan alle mogelijke Limburgse bezienswaardigheden.


– Reservatie van lunch of dinner bij op kwaliteit geselecteerde restaurants.


– Reservatie van overnachtingen bij op kwaliteit geselecteerde hotels en B&B’s.

– … 

Hoe onze klanten het ervaren

Referenties

(E)mountainbike ritten

Wat kan je verwachten?

Standaard stippelen we routes van 2 tot 3 uur uit, afgestemd op het ervaringsniveau van de deelnemers. Slechts 1 uur, of langer dan 3 uur rijden, kan ook op aanvraag.

Voor beginners geven we eerst een korte maar efficiënte MTB-Clinic en tijdens de rit gaat de ervaren begeleider permanent terrein-informatie en rij-tips doorgeven om verkeerd gebruik vd fiets en ongevallen te voorkomen.

Hierdoor trachten we zo optimaal mogelijk te voorkomen dat de uiterst plezierige tijd in het bos en op de heidevlakten niet verknoeit wordt door valpartijen of kapotgereden materiaal.

Begeleiding
Gezellige Après
Avontuur
Fun

In onze deelnemersprijs zit steeds inbegrepen, het hebben klaarstaan van een service-wagen met reservefietsen, en één drankje in de Beachbar aan het Terland strand. Met dat laatste geven wij elke keer weer het startschot van een gezellig Après-MTB-tijd.

Kwaliteitsvol materiaal

De elektrische en gewone mountainbikes die wij verhuren zijn kwaliteitsvolle en betrouwbare fietsen
mountainbike-mtb-emtb-bos-center-outdoor-sport

Kwaliteitsvolle Mountainbikes

e-mtb/mtb

mtb-emtb-ervaring-degelijk-materiaal-kwaliteit

Helmen

veiligheid voorop

mtb-emtb-ervaring-degelijk-materiaal-kwaliteit-materiaal-zaterdagrit

Kwaliteitsvolle onderdelen

fietsen worden top onderhouden

bos-center-mtb-emtb-ervaring-elektrische-mountainbike-kwaliteit

Fietstas

om dingen veilig weg te bergen

Zaterdagritten E-mtb

Het Nationaal Park Hoge Kempen is echt een paradijs voor mountainbikers van elk niveau. we zorgen voor ieder een top-mountainbike beleving vertrekkend vanuit het prachtige Terhills over de prachtige routes van het uitgestrekte Nationaal Park.

Deelnemen kan met eigen Mtb of met een bij ons ingehuurde E-Mtb.  Enkel ervaren mountainbikers met zeer goed getrainde spieren kunnen meerijden met een gewone MTB. Voor al de anderen is een E-Mtb de aanbevolen standaard.                        

Deelname met eigen materiaal : 15 € voor rit van 2 uur,  20 € voor rit van 3 uur, 50 € voor huur E-Mtb.

Weinig tot geen ervaring

Deze route is bedoeld voor mensen met weinig tot geen mountainbike ervaring.

Enige ervaring

Deze route is bedoeld voor mensen met enige mountainbike ervaring.

Ervaren

Deze route is bedoeld voor ervaren mountainbikers die graag een uitdagende en sportieve route hebben.

Want To Boost Your mtb-ride?

Mountainbiken met elektrische ondersteuning... wat een zaligheid!

Een elektrische mountainbike lijkt niet goed voor het verbeteren van je conditie. Maar dat klopt niet. Sterker nog: een E-MTB is juist ideaal om jouw conditie nog verder te verbeteren. Je kunt namelijk dezelfde krachtsinspanning leveren als eerst, maar nu met hogere snelheid. Op deze manier train je jouw spieren dus anders, op een intensere manier. En wil je even de volle klappen voelen die hard fietsen op de spieren veroorzaakt? Dan zet je de elektrische middenmoter van jouw E-MTB toch gewoon uit? Zo simpel werkt het met een elektrische mountainbike. 

Enkele foto's van onze E-mtb activiteit

Bedankt voor jouw aanvraag!

De aanvraag is succesvol ontvangen. We proberen u zo snel mogelijk verder te helpen.

Bedankt voor je vraag!

Uw vraag is succesvol ontvangen. We proberen zo snel mogelijk uw vraag te beantwoorden.