Het is niet zomaar een beroep

Het is een passie

Wim Aerts is de initiatiefnemer en drijvende kracht achter het Bike & Outdoor Sport-Center.
Al meer dan 30 jaar is Wim actief als ‘Creatief Product & Projectontwikkelaar’.

Al die tijd was het bevorderen van de mentale en fysieke gezondheid én van de ‘bewondering’ voor de natuur de onderliggende motivatie voor al zijn professionele activiteiten.

Natuurmens

Sinds de lancering van de mountainbike, 40 jaar geleden, verving hij vaak zijn paard door een Mtb als middel om sportief de natuur in te trekken. Sinds de uitvinding van de Streetstepper in 2010 doet hij dat ook met dit toestel, over de fietspaden met de straatversie en met de mtb-versie in de bossen.

Ondernemend

Zowel voor Streetstepper Benelux als voor het Sport-Innovationcenter Bikevalley in Beringen organiseerde Wim de voorbije jaren teambuildings en groeps-events. In Bikevalley richtte hij in 2018  zijn activiteit Prevent Absent op (www.meten-is-weten.com), hetgeen nu een onderdeel vormt van de activiteiten van het Teambuilding-Plus-Concept.

Verbinden

Samen met een team van ervaren coaches zorgt hij ervoor dat groepen een onvergetelijke tijd beleven tijdens hun 1 of 2 daagse ‘Bike & More Arrangements’.

Onze High-Level-Services

  • Wij brengen de gewenste fietsen in grote aantallen naar eender welke startlocatie.
  • Om langs meer toplocaties te kunnen passeren kan de vertrek- en aankomst-locatie verschillend zijn. Wij laden de fietsen op daar waar de meest optimale tocht eindigt. We regelen ook het terug vervoer van de deelnemers naar de vertrekplaats.
  • Onze volgwagen met reserve-fietsen ( 10% van het ingezette aantal) zit in onze standaard-service. Geen tijdverlies met herstellingen of met onherstelbare schade onderweg.
  • Een erg gewaardeerde optie is onze Campervan-service halfweg de
    tocht. Met sfeervolle muziek op de achtergrond ontvangen we onze deelnemers met drank, gebak en fruit.
  • Mtb-Clinic : als er beginners in de groep zitten, starten we steeds met een korte mtb-clinic. Eénmaal vertrokken positioneren de snelle rijders zich vooraan bij de aanvang van de vele singletracks ( wij kennen ze gelukkig ‘allemaal’ !!) Daarna wordt er weer verzameld.

90 stuks was het record tot hiertoe maar dat willen we met plezier voor jou breken. Bij de fietspaden-tochten kunnen dat allemaal E-bikes zijn of een ‘gemengde vloot’ van E-bikes, E-Scooters, Gewone fietsen, Streetsteppers, …

Ook onze Streetstepper-tochten, scoren zeer goede respons. Ondersteund door dynamische muziek ‘swingen’ we er mee over het fietspaden-netwerk én over onverharde bos-en veldwegen.

Streetstepper-Clinic : de meesten van onze deelnemers ontdekken het zalig rijden met de Streetstepper pas bij ons. Dus onze Streetstepper-
Clinics worden geboeid gevolgd. Het is helemaal niet moeilijk, iedereen die kan fietsen is er zo mee weg. De Clinics duren dan ook maar een 10-talminuutjes.

Integratie van leuke, dynamische en teamversterkende ‘Teambuilding-competities’…

Integratie van Coaching-sessies ; we hebben een selectie gemaakt van top-coaches en dit voor alle terreinen van het professionele of privéleven.

Ons stokpaardje zijn de Self-Healthcare-Education sessies.

Het Bike & Outdoor Sport-Center werd tijdens de eerste lockdown opgericht doordat de meeste activiteiten die we voerden onder de naam
Prevent Absent stillagen. Enkel de activiteiten waarmee we het ‘Outdoor-Sporten/Bewegen’ als ‘Bron van Gezondheid’ mee willen stimuleren, konden we nog gedeeltelijk verder zetten. Dit deden we vanaf dan onder de afgekorte naam BOS-Center.

Prevent Absent staat voor het ‘Voorkomen’ van ‘Absenteïsme’, zowel op de werkvloer als bij de leuke dingen in het privéleven. We zetten onze kennis en ervaringen in voor bij de deelnemers de bewustwording en de kennis te bevorderen van hetgeen we allemaal zelf kunnen doen om ziektes en lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen ipv ze met ongezonde medicatie en zware ingrepen te moeten bestrijden !

– Verplaatsingen met Taxibusjes, Tourbussen, Boot of trein.


– Bezoek aan alle mogelijke Limburgse bezienswaardigheden.


– Reservatie van lunch of dinner bij op kwaliteit geselecteerde restaurants.


– Reservatie van overnachtingen bij op kwaliteit geselecteerde hotels en B&B’s.

– … 

Over onze Coaches

Over onze Coaches

Springbok
Health Coaching
@ Work

Naast onze enthousiast team van freelance Fiets & Outdoor-sport begeleiders, werken we samen met het coachingsbedrijf Springbok voor ons Teambuilding-Plus concept.

Via dit topbedrijf kunnen onze klanten rekenen op de diensten van meer dan 100 hooggekwalificeerde coaches !

fiets & Outdoor- sport begeleider worden?

Zie je het zitten om zelf Fiets & Outdoor-sport begeleider te worden voor het bike & outdoor sport center?

Contacteer ons en vraag naar de mogelijkheden en wie weet begeleid jij binnenkort een van onze tours.

Maasvallei Nationaal Park Hoge Kempen Fietsparadijs Limburg Unieke locaties Avontuur Rust Ongerepte natuur

Het Bike & Outdoor Sport Center heeft heel Fietsparadijs Limburg als vaste basis.

We begeleiden onze groepen met ervaren gidsen én met volgwagens met reserve-fietsen en picknick-manden, oa over de vele fiets- en mtb-routes in het Nationaal Park Hoge Kempen, de natuurgebieden De Teut, Ten Haagdoornheide, Bolderberg en het Koersels Kapelleke. Fietsen door het Water, Fietsen door de Bomen, Fietsen door de heide, Bikevalley, Terlaemen.. deze toplocaties worden vaak ingebouwd in onze routes. Combinaties fietsen en terugvaarten met boot of terugritten met scooters of busjes. Reservaties in de beste en leukste Après-locaties…We regelen het allemaal : ) ! 

Bedankt voor jouw aanvraag!

De aanvraag is succesvol ontvangen. We proberen u zo snel mogelijk verder te helpen.

Bedankt voor je vraag!

Uw vraag is succesvol ontvangen. We proberen zo snel mogelijk uw vraag te beantwoorden.